Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2006

Μόνο γκρίνια σήμερα!

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην γκρινιάξω καθόλου μέρες που είναι. Τα κατάφερα σε ένα βαθμό. Συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό βέβαια και το γεγονός ότι έκοψα τις ειδήσεις. Χρονιάρες μέρες, είπα να κάνω μια αποτοξίνωση, να κόψω λίγο τις κακές συνήθειες.
Όμως ο κακός μου εαυτός ξύπνησε και δεν κρατιέται.

Τι είχα να κάνω η κακομοίρα σήμερα? Να καταθέσω 3 αγωγές και μία προσφυγή. Σκίστηκα χτες όλη μέρα να γράφω για να προλάβω και ξεκινάω η καλή σου πρωί πρωί.

Πρώτος σταθμός: Διοικητικό Πρωτοδικείο. Μια ουρά γύρω στους 50 δικηγόρους. Απίστευτο, δεδομένου ότι στο Διοικητικό για τις καταθέσεις υπάρχουν 5 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι όλοι παραδειγματικά γρήγοροι. Να φανταστείτε πέρισυ, που κατετίθεντο τέτοιες μέρες πυρετωδώς και σε τόνους οι μαζικές αγωγές για τα 176 Ευρώ, όσες φορές πήγα δεν βρήκα ουρά πάνω από 5 δικηγόρους και δεν περίμενα ποτέ πάνω από μισή ώρα. Και φέτος δεν υπάρχει περίπτωση μαζικών αγωγών. Περιμένω να δω τι θα γίνει, δεν κουνιέται άνθρωπος. Ρωτάω τι συμβαίνει. Συστημα υπολογιστών γιοκ.

Τι να κάνω η γυναίκα, φεύγω για Ευελπίδων, να καταθέσω την άλλη αγωγή ώστε να πάω μετά για την προσφυγή και να αφήσω το Διοικητικό για αύριο. Επομένως..

Δεύτερος σταθμός: Ευελπίδων. Μια ουρά περί τους 30 δικηγόρους στην κατάθεση και 15 στον προσδιορισμό. Τι γίνεται ωρέ παιδιά, ρωτώ. Σύστημα υπολογιστών γιοκ. Και εδώ? Και εδώ. Κάθομαι στην ουρά μέχρι που μας έδιωξαν γιατί μετά τις 1 δεν εξυπηρετούν. Τι είπατε? Ξεροσταλιάζαμε με τις ώρες εντός του ωραρίου και δεν φταίγαμε εμείς που δεν κάναμε τη δουλειά μας? Ψιλά γράμματα.. Κράτησαν μόνο όσα παραγράφονται και αν.. Άκου και αν!

Τρίτος σταθμός: Δεν υπήρξε. Το ωράριο λήγει στις 1. Αύριο και αυτό. Όμορφα!

Εντάξει ρε παιδιά, ζητήσαμε μηχανογράφηση, να γίνεται η δουλειά πιο εύκολα και πιο γρήγορα για όλους μας. Δεν εννοούσαμε να μην προνοήσετε για τέτοιου είδους καταστάσεις. Έπρεπε να υπάρχει και plan b, ας πούμε χειρόγραφη κατάθεση. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα διαρκώς και να χάνουμε δύο μέρες για να καταθέσουμε. Έλεος.. Και άντε να εξηγήσεις στον πελάτη γιατί παραγράφηκε. Γιατί δεν θα εξετάσει το γεγονός ότι πιθανώς ήρθε τελευταία στιγμή σε σένα. Πάλι καλά που εγώ δεν είχα σήμερα παραγραφή!

Αυτά τα γιορταστικά και αύριο ξέρετε που θα τρέχω!!

10 σχόλια:

homelessMontresor είπε...

Κουράγιο!!!

Θεριό Ανήμερο είπε...

Plan b στην χώρα που εδώ και δύο χρόνια έχει νεκρώσει τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της; Αστείο πράμα...

Θεριό Ανήμερο είπε...

Ουπς! Δύο μήνες ήθελα να πω (άσχετα που έκαναν ζημιά ίσως και ισοδύναμη με δύο χρόνια).

Lithonis είπε...

Κουράγιο.
Τουλάχιστον σήμερα ελπίζω να πήγε καλύτερα.
Καλή η τεχνολογία αλλά με μέτρο. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτή διότι σε εγκαταλείπει πολύ εύκολα. Δεν τίθεται θέμα εναλλακτικού σχεδίου δράσης. Το θέμα είναι γιατί καταργήθηκε πλήρως ο τρόπος με τον οποίο δούλευαν μέχρι τώρα. Θα μπορούσαν απλά να κάνουν τη δουλειά με το παλιό σύστημα έστω και με μικρή ταχύτητα. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να ενημερώσουν και το μηχανογραφικό σύστημα. Απλά πράματα.

mafalda είπε...

homelessmontresor: Ευχαριστώ πολύ!

θεριό ανήμερο: έχω κάτι απαιτήσει και εγώ ε??? Συγνώμη, νόμισα ότι ζω σε οργανωμένο κράτος!

lithonis: Διαβάζω το σχόλιό σου και συνειδητοποιώ ότι τα μόνα απλά πράγματα που ξέρω στην Ελλάδα είναι τα
"απλά τα πράγματα,
δεν ψάχνω θαύματα,
αγάπη θέλω μόνο,
να με κοιτάς να λιώνω"..
Στο αφιερώνω λοιπόν!!!

Υγ. Μήπως να έγραφες και κάτι?

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά κοριτσάκι :)

mafalda είπε...

Σε ευχαριστώ σεξπυρ, καλη χρονιά να έχεις και εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού τη γλύτωσα και δε με δέσατε πίσω από το πλοίο, είπα να κάνω μια βόλτα από δω :)

Μπήκα, διάβασα, αφήνω το στεγνό σχόλιό μου (δεν έχω έμπνευση αυτή τη στιγμή), και υπόσχομαι να ξαναπεράσω...

mafalda είπε...

Δεν άφησες όνομα, και έψαχνα ποιος από τους τελευταίους που απείλησα να δέσω πίσω από πλοίο είσαι!

Τώρα που κατάλαβα, ένα έχω να σου πω: Να περνάς όσο συχνά θες, σε περιμένω.. Και να μη φοβάσαι τίποτα! Μπουαχαχα!!!

Να θυμάσαι όμως, ο στόχος μας δεν ήταν να σε βρέξουμε. Απλά θα σε γλυτώναμε από "στεγνά" σχόλια! Επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Ή λάβε τα μέτρα σου!

ΥΓ. Άφηνε και ονοματάκι να σε ξεχωρίζουμε, και άνοιξε και κανά blogάκι να σε επισκεπτόμαστε και εμείς!

fMorgaine είπε...

Μ'αρέσει να ταλαιπωρώ τον κόσμο για αυτό δεν έγραψα όνομα :-Ρ

Τώρα όμως ακολούθησα την συμβουλή σου (με τον φόβο μην και δε το γλυτώσω το δέσιμο στο πλοίο την επόμενη φορά)και έφτιαξα και εγώ ένα blogάκι. Feel free to visit fmorgaine.blogspot.com