Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2006

Μπορώ να έχω και εγώ αύξηση 70% στο μισθό μου παρακαλώ?

Μπορώ να έχω αύξηση 70% τοις εκατό στο μισθό μου και εγώ? Και προσέξτε, δεν αναφέρομαι σε μισθό 600 Ευρώ αλλά 3.500 ως πρώτο μισθό.
Ρε μας δουλεύουν οι δικαστάδες? 70% τοις εκατό αύξηση? Βέβαια θα μου πεις έχουν και ένα δίκιο. Ποιος διάολο δίνει μισθό στους προέδρους Ανεξάρτητων Αρχών 8.000 Ευρώ το μήνα?

Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση του μισθοδικίου που εξισώνει τον μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου με τον μισθό του Προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού, που είναι και ο καλύτερα αμοιβόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα σήμερα. Η ρύθμιση για τον πρόεδρο ΑΠ συμπαρασύρει φυσικά και όλες τις βαθμίδες δικαστών με αποτέλεσμα ο πρώτοδίκης που τώρα παίρνει περίπου 3500 να πάρει αύξηση με τελικό ποσό 5.800. Και ανοίγει ο δρόμος για δικαστικές επιδιώξεις αναδρομικών που κυμαίνονται από 50.000 Ευρώ για την πρώτη κλίμακα έως 150.000 για την μεγαλύτερη. Έκαστος έτσι? Για να συνεννοούμαστε. Για να μην μπω στις λεπτομέρειες του ποσοστού τόκου και των ετών που δικαιούνται αναδρομικά και που εμείς φυσικά δεν δικαιούμαστε ούτε να ονειρευτούμε. Άντε πες το αυτό σε όσους διεκδικούν το επίδομα των 176 Ευρώ.

Άκουσα χτες τον πρόεδρο των δικαστών να λέει πως είναι άδικες οι κριτικές, γιατί λεει σε αυτά τα χρήματα συνυπολογίζεται και το δωμάτιο που χρειάζεται ο δικαστής στο σπίτι του για να εργαστεί. Δεν μου λέτε κύριοι, όλους αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες που μισθώνουν ολόκληρο επαγγελματικό χώρο και δεν βγάζουν ούτε στον ύπνο τους τα λεφτά που βγάζετε εσείς, τους ρωτάτε πως κοιμούνται τα βράδυα? Όλους αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν δουλειά στο σπίτι, και μη φανταστείτε μιλάμε για δυάρι άντε στην καλύτερη τριάρι, τους ρωτήσατε που βρίσκουν δωμάτιο να εργάζονται? Εσείς στην βίλα σας όλο και κάποια αποθηκούλα (!) μπορείτε να εξοικονομήσετε.

Άκουσα σήμερα τον Πρόεδρο των Εισαγγελέων να λέει πως δεν πρέπει να γκρινιάζουμε, αφού θέλουμε αμερόληπτο και ανεξάρτητο δικαστή ώστε να μην χρηματίζεται. Μια χαρά ανεξαρτησία προσφέρουν τα 3.500 σαν πρώτο μισθό αγαπητοί μου, και δε σας είδα να κρατάτε τα χεράκια σας φρόνιμα. Δώστε σε ένα μέσο Έλληνα 3.500 μια φορά το χρόνο και κωλοτούμπες θα κάνει. Ή μήπως θέλετε να πείτε πως τα πολλά λεφτά σας δημιουργούν πολλές ανάγκες και όσα και να έχετε πάντα θα θέλετε περισσότερα. Ε, πέστε το ανοιχτά τουλάχιστον μην ντρέπεστε.

Αλλά θα επιμείνω. Ποιος δίνει τέτοιο μισθό στους προέδρους των Αρχών? Δεν ήξερε πως ο Πρόεδρος του ΑΠ θα διεκδικούσε αυτό που του παρέχει το Σύνταγμα συμπαρρασύροντας και όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες? Με ποιο δικαίωμα οι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών εισπράττουν τέτοιους παχυλούς μισθούς? Όταν οι περισσότεροι από αυτούς συνήθως έχουν ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα από τη θέση που τους έκανε επαρκείς για να αναλάβουν τη θέση αυτή. Γιατί δεν κόβεται ο δεύτερος μισθός/σύνταξη σε αυτούς φίλοι μου. Αυτοί τα παίρνουν όλα. Όχι σαν εμάς τα σκουληκάκια που δεν δικαιούμαστε δύο συντάξεις και θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στη σύνταξη των 300 ή εκείνη των 322 Ευρώ για να ζήσουμε.

Σίγουρα η απόφαση είναι νόμιμη. Αυτό όμως δεν την κάνει και ηθική. Υπάρχει το γράμμα του νόμου. Υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου. Η καλή πίστη, η συναλλακτική πρακτική, η ανθρωπιά στην τελική. Και ας μην την βλέπετε γραμμένη πουθενά αυτήν την τελευταία. Θέλετε να σας σεβόμαστε, να σας τοποθετούμε σε ένα βάθρο πιο πάνω από τους κοινούς θνητούς. Κερδίστε τον σεβασμό μας και υπαναχωρείστε. Και αντί να τα πάρετε διεκδικήστε μείωση των μισθών των προέδρων Ανεξάρτητων Αρχών, ώστε ο πρόεδρος του ΑΠ να παίρνει τον υψηλότερο μισθό στην Ελλάδα. Και εκεί θα μας βρείτε δίπλα σας. Βγείτε σε μια λαϊκή αγορά και βοηθείστε μια γιαγιούλα να ψωνίσει από τα πιο φθηνά και χαλασμένα. Μια γιαγιούλα που πλέον ούτε Χριστούγεννα και Πάσχα δεν δοκιμάζει κρέας. Και, ναι μην απορείτε, υπάρχουν ακόμα λαϊκές αγορές, δεν ψωνίζουν όλοι από τα βιολογικά όπως εσείς.

Πολεμείστε λίγο την αρρώστια του επαγγέλματος σας. Δεν είναι τα πράγματα μόνο ΝΟΜΙΜΑ ή ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Υπάρχει και το ΗΘΙΚΟ και το ΑΝΗΘΙΚΟ. Και σε όποιον βλέπει την διαφορά αξίζει ο σεβασμός. Σε κανέναν άλλον, ότι θεσάρα και αν έχει.

Παραμιλώ πάλι. Αλλά δεν αντέχω άλλο ρε γαμώτο αυτήν την κοροιδία. Έλεος.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας πρωτοδιόριστος δικαστής παίρνει 1500 ευρώ. Ο Πρωτοδίκης παίρνει γύρω στα 2000 ευρώ, όχι 3500.

Μην τους συγκρίνεις με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό που εννοούσε ο συνδικαλιστής δικαστής είναι ότι το κράτος δεν παρέχει γραφεία και υποδομή στους δικαστές (μόνο ίσως εν μέρει σε λίγα, μεγάλα δικαστήρια). Πάρα πολλοί δεν έχουν καν έπιπλο γραφείου στο δικαστήριο, όχι δωμάτιο! Κάνουν τη δουλειά στο σπίτι (και από επιλογή), όπου πρέπει να διατηρούν τη σχετική υποδομή (μια καλά εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, υπολογιστή κλπ, συνδρομές).

Ωστόσο, τα λεφτά που ζητάνε είναι υπερβολικά. Αξίζουν έναν καλό μισθό, αλλά όχι κι έτσι. Εκεί συμφωνώ ότι ξέφυγαν.

Vita K είπε...

Αχ κοπελιά μου ποσο δίκιο έχεις!Και γιατί αυτοί πρέπει ν απληρώνονται τόσο για να είναι έντιμοι;Αν η εντιμότητα έχει τιμή τελικά σ' αυτό το κράτος οι άλλοι είναι μ.....ες;
Υ.Σ. Χαλάλι σου το mafalda.Κατόρθωσα και το άλλαξα εγώ.

country boy είπε...

να συμπληρωσω οτι ο μισθος του προεδρου του Αρειου Παγου ειναι "συνδεδεμενος" με αυτον των βουλευτων , οποτε καταλαβαινεις τι θα γινει σε λιγο καιρο.

Lithonis είπε...

Θα συμφωνήσω με το σύνολο του κειμένου. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη.
Συχνά πυκνά βλέπω μια γιαγιά στην λαϊκή που δεν έχει καρότσι και σέρνει ένα τελάρο. Μήπως να της κάναμε αύξηση στη σύνταξη μπας και αγοράσει κανένα καρότσι με δόσεις;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να πάρουν αναδρομικά από μια αύξηση που δόθηκε τώρα.

NeTpen: Άμα βγει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας και διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει, θα σπεύσουν όλοι να τον «ενημερώσουν» ότι τα ήξερε όταν αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί. Αντίστοιχα θα πρέπει να «ενημερώσει» κάποιος αυτούς τους κυρίους ότι και αυτοί τα ήξεραν όταν αποφάσισαν να γίνουν δικαστικοί. Επίσης ας τους «ενημερώσει» κάποιος ότι δεν τους δώσαμε την εξουσία για να αυθαιρετούν εις βάρος μας. Η mafalda το έθεσε πολύ ορθά.

VitaK: Συμφωνώ. Η τιμιότητα δεν εξαγοράζεται. Έχουν υποχρέωση να είναι τίμιοι και ας έπαιρναν μισθό της πείνας. Οι υπόλοιποι δηλαδή γιατί να είμαστε τίμιοι; Έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση; Αν δεν τους αρέσει ας παραιτηθούν. Δεν τους εμποδίζει κανένας.

Country Boy: Έτσι πάνε αυτά. Έχουμε πέσει σε φαύλο κύκλο. Δεν υπάρχουν όρια στο μισθό της κλίκας. Να μην διαμαρτυρόταν και αυτοί οι πληβείοι τι καλά που θα ήταν για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτήν τη λογική, lithonis, κανείς μισθωτός δεν πρέπει να διεκδικεί αυξήσεις, γιατί ...ήξερε τι θα συναντήσει μισθολογικά.

Τα δικαστήρια βγάζουν καθημερινά πάμπολλες αποφάσεις με τις οποίες επιδικάζουν αναδρομικά (στα όρια της παραγραφής) σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων (στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα).

Τέλος, θεωρώ εντελώς άτοπη (και λαϊκίστικη) τη σύγκριση της γιαγιάς στη λαϊκή με το μισθό οποιουδήποτε. Έτερον εκάτερον, ο ένας δεν τα παίρνει από τον άλλον.

Επί της ουσίας των αυξήσεων είπα ήδη ότι τις θεωρώ υπέρογκες. Επί της ίδιας της διαδικασίας της δικαστικής διεκδίκησης, όμως, διαφωνώ με την κατακραυγή. Η αναζήτηση ικανοποίησης νόμιμων απαιτήσεων δια της δικαστικής οδού είναι δικαίωμα όλων και υλοποιείται καθημερινώς. Ως προς τους δικαστές, ήδη (ορθώς) αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα από τα κλασικά δικαστήρια (είπαμε ότι στο Μισθοδικείο είναι μειοψηφία).

Lithonis είπε...

NeTpen: Άλλο πράγμα να ζητάς αύξηση και άλλο το να την δίνεις στον εαυτό σου. Άσε που δεν είπα ότι είναι κακό να ζητήσουν αύξηση. Στις συνθήκες εργασίας αναφέρθηκα. Επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν παίρνουν αύξηση από κανένα.

Φυσικά και είναι λαϊκίστική η σύγκριση. Αφού δεν μας αρέσει. Είναι λαϊκιστικό να πούμε ότι η γιαγιά παίρνει σύνταξη που δεν της επιτρέπει να ζήσει. Να επισημάνω επίσης ότι δεν μιλάμε για το μισθό οποιουδήποτε. Μιλάμε για τον μισθό αυτών που αποφασίζουν ότι η γιαγιά (και η κάθε γιαγιά και πολίτης αυτής της χώρας) μπορεί να ζήσει με μισθούς της πλάκας. Ενώ αν μιλάγαμε για μισθούς προέδρων, αντιπροέδρων και πάει λέγοντας, θα ήταν απλά συνειδητή αντίληψη των καταστάσεων και των αναγκών αυτών των ευπαθών ομάδων. Βλέπεις αυτοί δεν είναι λαός.

Είναι κατανοητό ότι η οικονομία της χώρας δεν επιτρέπει μεγαλύτερες προσφορές. Σε αυτή την περίπτωση όμως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κοπούν οι παχυλοί μισθοί του γνωστού κύκλου. Έτσι πράττει ο σωστός νομοθέτης και ο μεγάλος ηγέτης. Αλλά κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Και δεν μιλάω μόνο για ΝΔ. Μιλάω και για ΠΑΣΟΚ και για τα λοιπά κόμματα.

8000€ ο πρόεδρος του ΕΡΣ; Εδώ γελάνε ή κλαίνε;

Συγνώμη αν ο τόνος είναι λίγο επιθετικός. Τίποτα το προσωπικό. Απλά με εξοργίζει όπως και όλους πιστεύω η ακατάσχετη κοροϊδία.

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού είπαμε ότι είναι ένα δικαστήριο με πλειοψηφία μη δικαστών. Και πού αλλού να προσφύγουν οι δικαστές; Ή οι ίδιοι δεν δικαιούνται δικαστική προστασία; Ας κάνουν ένα δικαστήριο με κανέναν δικαστή στη σύνθεσή του.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιείται ανεξάρτητα και κάνει ό,τι θέλει και μπορεί με τη δουλειά του. Από ποιόν να ζητήσει αύξηση; Ας ανεβάσει την ταρίφα του, αν τον παίρνει.

Δεν είναι λαϊκίστικο να λέμε ότι η γιαγιά παίρνει ανεπαρκή σύνταξη. Είναι λαϊκίστικο να το συνδέουμε με τις αποδοχές άλλων, λες και είτε οι δικαστές πχ θα έπρεπε να παίρνουν όσα η γιαγιά της λαϊκής, είτε οι δικές τους αυξήσεις κόβονται από τη σύνταξη της γιαγιάς. Είναι ένα συναισθηματικό επιχείρημα, χωρίς όμως αντικειμενική διάσταση (μιλάω για την αντιπαραβολή).

Οι δικαστές σίγουρα δεν αποφασίζουν πόσα θα παίρνει η γιαγιά. Οι κυβερνήσεις το κάνουν. Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, όμως, τα δικαστήρια έχουν μοιράσει σε γιαγιάδες αρκετές συντάξεις, τις οποίες οι ασφαλιστικοί οργανισμοί έκοψαν για διάφορους μη νόμιμους λόγους.

Ο καθένας πρέπει να παίρνει αυτό που του αναλογεί, με βάση τη δουλειά του, τα προσόντα του, την προσφορά του, τους κινδύνους. Το πόσο είναι αυτό, είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Αλλά σίγουρα είμαι κατά της ισοπέδωσης.

mafalda είπε...

netpen: Δε θα διαφωνήσω με τον μισθό. Χωρίς τα επιδόματα έτσι? Από εκεί και πέρα, φυσικά και διεκδικείς αυξήσεις, όταν ο μισθός σου είναι αντιστρόφως ανάλογος με το κόστος ζωής. Είσαι όμως κάπως πιο φειδωλός όταν ο μισθός σου είναι αν μη τι άλλο ικανοποιητικός. Από εκεί και πέρα ίσως να μην πρόσεξες ότι τόνισα ως αρνητική την επιλογή να πληρώνουν τέτοιους μισθούς σε προέδρους αρχών, γενικούς γραμματείς υπουργείων κλπ. Θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν ως όριο τον μισθό του Προέδρου του ΑΠ, αφού πρεπει να είναι ο υψηλότερος μισθός στην Ελλάδα. Από αυτήν την άποψη, δήλωσα ήδη ότι η απόφαση είναι νόμιμη, όχι όμως και ηθική κατά την γνώμη μου. Και υπογράμισσα το φαινόμενο των παχυλών μισθών άλλων θέσεων, αν και δεν βλέπω κανέναν να ασχολείται με αυτό.
Συμφωνώ με τα του λαϊκισμού, αλλά μερικές φορές ξέρεις είναι αναπόφευχτος. Γιατί όταν οι άνθρωποι αυτοί που κατηγορείς ότι λαϊκίζουμε υπέρ τους προσφεύγουν στα δικαστήρια, συνήθως πεθαίνουν πριν την εκδίκαση των αγωγών τους, και το ξέρεις φαντάζομαι καλά αυτό. Όπως, σίγουρα ξέρεις ότι αγωγές για 176 ευρώ που κατατέθησαν τουλάχιστον δυο χρόνια πριν δεν έχουν πάρει καν δικάσιμο.
Ναι, όλοι δικαιούνται όργανο προστασίας στην Ελλάδα, φυσικά. Και ως προς αυτό έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει θεωρητικά. Όμως, δε βγήκε ο Πρόεδρος του ΑΠ να προειδοποιήσει, να γνωστοποιήσει ή όπως αλλιώς θες πες το, πριν προχωρήσει δικαστικά. Το θέμα έγινε γνωστό ,μόλις βγήκε η απόφαση. Όπως οι Βουλευτές, νύχτα ψηφίζουν τα οικονομικά τους και δεν το παίρνουμε γραμμή παρά αφού ψηφιστεί ο νόμος. Και να σου θυμίσω το το ψωροεπίοδομα των 176 ευρώ θα το δώσουν - αν το δώσουν - με δόσεις από to 2007 και μετά. Να μην μιλήσω για το λαφκα, έτσι?

mafalda είπε...

Vita K: Έτσι είναι, όπως τα λες. Αλλά μάλλον μ.....ς είμαστε φαίνεται. Αλήθεια λυπάμαι για ότι έγινε, θεωρούσα πως δε θα έμπαιναν δυο ονόματα ιδια. Όταν το έκανα νόμιζα πως ήταν ελεύθερο.

Lithonis: Τι να πω? Συμφωνούμε απολύτως. :)
Ας απαντήσω όμως στην ερώτησή σου. Διεκδικούν αναδρομικά, γιατί ο ανώτατος έμμισθος υπάλληλος στην Ελλάδα πρέπει να είναι ο Πρόεδρος του ΑΠ και σε αυτό βασίστηκε και η απόφαση, αφού διεκδίκησε τον υψηλότερο μισθό που δίνεται. Αντίστοιχα, συμπαρασύρονται και όλες οι άλλες κατηγορίες. Άρα, τα διεκδικεί αναδρομικά, για την περίοδο που υπήρχε υψηλότερος μισθός και δεν του είχε γίνει αύξηση. Νόμιμο, όσο και δυσβάσταχτο.

country boy:Έτσι είναι, αλλά ο μισθός των βουλευτών είναι και θέμα πολιτικό και ελπίζω να μην τολμήσουν με όλη αυτήν την κατακραυγή. Βέβαια, έτσι νύχτα που τα περνάνε, ποτέ δεν ξέρεις. Ίδωμεν..

Ανώνυμος είπε...

mafalda,
οι μισθοί που ανέφερα στο πρώτο μου μήνυμα είναι ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ, καθαροί μισθοί (με τα επιδόματα μέσα). Ό,τι παίρνουν στο χέρι.

Γνωρίζω ότι οι δικαστές είχαν προειδοποιήσει για την ψαλίδα που τους χωρίζει με άλλους κρατικούς αξιωματούχους, πριν από την κατάθεση των αγωγών (μάλιστα είχε εκδοθεί σχετικό τεύχος, που περιείχε κατάλογο με τους υψηλότερα αμειβόμενους λειτουργούς και υπαλλήλους και παραδόθηκε αρμοδίως).

Ότι έπρεπε, παρ' όλ' αυτά, να είναι πιο φειδωλοί στις διεκδικήσεις τους, συμφωνώ κι επαυξάνω. Επίσης, νομικά διαφωνώ ότι έπρεπε να διεκδικήσουν εξομοίωση με στελέχη του δημοσίου επί θητεία (ταυτίζομαι δηλαδή με τη θέση της μειοψηφίας των πανεπιστημιακών στην πρώτη απόφαση του Μισθοδικείου και με τη δεύτερη κυοφορούμενη απόφασή του - εξ όσων ακούγονται).

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πρωτοδίκης,37 ετών, με 6 χρόνια υπηρεσία, πτυχίο Νομικής Άριστα, γερμανικό διδακτορικό, δουλεύω 14 ώρες την ημέρα, μετατίθεμαι κάθε τόσο σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας και αμείβομαι με 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους προκαλώ με τον παχυλό αυτό μισθό μου και τις μισθολογικές αξιώσεις μου.

mafalda είπε...

Αν πρόσεξες το ύφος του κειμένου μου, κατηγόρησα αφενός το ύφος και το περιεχόμενο συγκεκριμένων δηλώσεων, και αφετέρου το γεγονός ότι έχουν δοθεί τέτοιες ψηλές αμοιβές σε Προέδρους Ανεξάρτητων Αρχών και ΔΕΚΟ.

Με κάθε σεβασμό στο λειτούργημα που ασκείς και αναγνωρίζοντας το ηθικό βάρος του επαγγέλματος σου, φαντάζομαι θα συμφωνείς μαζί μου ότι ανεξαρτήτως της δυσκολίας πρόκειται για μια πολύ καλή αμοιβή πρωτοδιόριστου, με πολύ καλές αυξήσεις κατά την άνοδο σε αξιώματα.

Χαίρομαι που ασχολήθηκες να απαντήσεις στο άρθρο μου, αν και λυπάμαι που το βρήκες τόσο καιρό μετά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Mafalda,
Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο που ζούμε. Αν, όμως, γνώριζες προσωπικά κάποιον δικαστή που ασκεί στοιχειωδώς αξιοπρεπώς το λειτούργημά του, είμαι σίγουρος ότι δεν θα εξεγειρόσουν για τις μισθολογικές διεκδικήσεις των δικαστών. Τη ζωή ενός δικαστή δεν νομίζω να ζήλευαν πολλοί. Βεβαίως, υπάρχουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων που αδικούνται μισθολογικά. Συνήθως, όμως, αυτοί που εξεγείρονται είναι οι πλέον προνομιούχοι. Πρόσφατα, ένας "φίλος" μου, μεσαίο στέλεχος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας,με κατηγόρησε ότι ως δικαστής παίρνω πάρα πολλά χρήματα. Ο ίδιος λαμβάνει ετήσιο επίδομα αυτοκινήτου 20.000 ευρώ, όσες δηλ. περίπου είναι οι ετήσιες συνολικές αποδοχές μου. Την ίδια κριτική μου άσκησε "φίλη" μου, επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή, η οποία για να διαβάζει τον ημερήσιο τύπο και να ενημερώνει σχετικά τον βουλευτή της πληρώνεται 3.000 ευρώ μηνιαίως. Τα ίδια άλλος "φίλος" μου, υπάλληλος του ΟΠΑΠ, ο οποίος ανήκει στο δημόσιο τομέα, ο οποίος πληρώνεται 4.000 ευρώ μηνιαίως. Λυπάμαι ειλικρινά για όλους τους χαμηλόμισθους στην Ελλάδα, γιατί κι εγώ προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και σπούδασα με θυσίες των γονιών μου και υποτροφίες. Η εντύπωση, όμως, που θέλησαν να προκαλέσουν ορισμένοι στο λαό ότι εμπόδιο στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι οι μισθολογικές διεκδικήσεις των δικαστών είναι πλήρως παραπλανητική.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Mafalda,
Υπάρχουν πολλές αδικίες στον κόσμο που ζούμε. Αν, όμως, γνώριζες προσωπικά κάποιον δικαστή που ασκεί στοιχειωδώς αξιοπρεπώς το λειτούργημά του, είμαι σίγουρος ότι δεν θα εξεγειρόσουν για τις μισθολογικές διεκδικήσεις των δικαστών. Τη ζωή ενός δικαστή δεν νομίζω να ζήλευαν πολλοί. Βεβαίως, υπάρχουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων που αδικούνται μισθολογικά. Συνήθως, όμως, αυτοί που εξεγείρονται είναι οι πλέον προνομιούχοι. Πρόσφατα, ένας "φίλος" μου, μεσαίο στέλεχος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας,με κατηγόρησε ότι ως δικαστής παίρνω πάρα πολλά χρήματα. Ο ίδιος λαμβάνει ετήσιο επίδομα αυτοκινήτου 20.000 ευρώ, όσες δηλ. περίπου είναι οι ετήσιες συνολικές αποδοχές μου. Την ίδια κριτική μου άσκησε "φίλη" μου, επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή, η οποία για να διαβάζει τον ημερήσιο τύπο και να ενημερώνει σχετικά τον βουλευτή της πληρώνεται 3.000 ευρώ μηνιαίως. Τα ίδια άλλος "φίλος" μου, υπάλληλος του ΟΠΑΠ, ο οποίος ανήκει στο δημόσιο τομέα, ο οποίος πληρώνεται 4.000 ευρώ μηνιαίως. Λυπάμαι ειλικρινά για όλους τους χαμηλόμισθους στην Ελλάδα, γιατί κι εγώ προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και σπούδασα με θυσίες των γονιών μου και υποτροφίες. Η εντύπωση, όμως, που θέλησαν να προκαλέσουν ορισμένοι στο λαό ότι εμπόδιο στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι οι μισθολογικές διεκδικήσεις των δικαστών είναι πλήρως παραπλανητική.

Stavros είπε...

Οι Δικαστές ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία που ο νόμος της Κυβέρνησης επέβαλε ενώπιον του Μισθοδικείου, για να διεκδικήσουν την αύξηση των μισθών πείνας που ελάμβαναν. Ενω καθημερινώς δικαιώνουν μισθωτούς στα Δικαστήρια, με τονεκβιασμό των ΜΜΕ, το Υπουργείο κατάφερε να μειώσει τις διεκδικήσεις των Δικαστών και φυσικά να συμφωνήσει για την ΑΤΟΚΗ καταβολή των δεδουλευμένων. Επιδικάζουμε καθημερινώς χιλιάδες Ευρώ έντοκα σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν τη μόρφωση του Δικαστή, ωστόσο έπρεπε να γίνω Δικαστής νσ λάβω πέντε πτυχία για να νοιωσω την αδικία στο πετσί μου και να μην μπορώ να επιβιώσω με τις συνεχείς μεταθέσεις και μειώσεις των μισθών μου.

Stavros είπε...

Οι Δικαστές ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία που ο νόμος της Κυβέρνησης επέβαλε ενώπιον του Μισθοδικείου, για να διεκδικήσουν την αύξηση των μισθών πείνας που ελάμβαναν. Ενω καθημερινώς δικαιώνουν μισθωτούς στα Δικαστήρια, με τονεκβιασμό των ΜΜΕ, το Υπουργείο κατάφερε να μειώσει τις διεκδικήσεις των Δικαστών και φυσικά να συμφωνήσει για την ΑΤΟΚΗ καταβολή των δεδουλευμένων. Επιδικάζουμε καθημερινώς χιλιάδες Ευρώ έντοκα σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν τη μόρφωση του Δικαστή, ωστόσο έπρεπε να γίνω Δικαστής νσ λάβω πέντε πτυχία για να νοιωσω την αδικία στο πετσί μου και να μην μπορώ να επιβιώσω με τις συνεχείς μεταθέσεις και μειώσεις των μισθών μου.